Mobiilisovelluksen esiselvitys ja visuaalinen prototyyppi

Esiselvitysprojektin lopputuloksena syntyi mobiilisovelluksen arkkitehtuurisuunnitelma sekä visuaalinen prototyyppi.

Ikioma mobiilisovellus Ikiomalle?

Mikkeliläinen Lääkärikeskus Ikioma halusi selvittää Metatavun avulla mahdollisuutta omaan mobiilisovellukseen. Esiselvityksen laajempana tavoitteena oli selvittää millainen mobiilisovellus palvelee Ikioman asiakkaiden tunnistettuja tarpeita nyt ja tulevaisuudessa. Ikioman tavoitteena on laajentaa sähköisten palveluiden käyttöä sekä parantaa niiden löydettävyyttä, saavutettavuutta ja käytettävyyttä.

Tuleva mobiilisovellus kokoaa Ikioman sähköiset palvelut ja muut keskeiset tiedot yhteen paikkaan, vähentää tietojen moninkertaista syöttämistä sekä mahdollistaa paremman ja sujuvamman palvelun. Keskeiset toiminnallisuudet ovat sähköinen ajanvaraus, omien henkilötietojen ylläpito, videovastaanotto, reseptien tarkastelu ja uusiminen sekä laboratorio ja lääkärinlausuntojen tarkastelu. 

Sovellus on suunniteltu GDPR-yhteensopivaksi ja perustuu vahvaan tunnistautumiseen. Lisäksi mobiilisovellus ei säilytä arkaluonteisia tietoja asiakkaan mobiililaitteella, vaan toimii pelkkänä käyttöliittymänä taustajärjestelmästä saatavalle aineistolle.

Mitä tehtiin?

Arkkitehtuuri

Arkkitehtuurisuunnitelmassa kuvattiin tulevan ratkaisun arkkitehtuuriset periaatteet, palveluiden keskinäiset suhteet ja toteutus, tietoturvan ja tietosuojan toteutuminen sekä käyttöliittymien, taustapalveluiden ja tietovarantojen toteutuksen pääperiatteet ja tekniset ratkaisut.

Visuaalinen prototyyppi

Käyttöliittymästä toteutettiin prototyyppityökalu Figmalla prototyyppi, jonka avulla asiakas sai käsityksen millainen käyttöliittymä ja käyttökokemus mobiilisovelluksessa voisi olla.

Dokumentointi ja jatkosta sopiminen

Asiakkaalle luovutettiin esiselvityksen päätteeksi laaja dokumentaatio tuloksista. Se kattaa ehdotetun suunnitelman, arkkitehtuurisuunnitelman, toteutusuunnitelman, alustavat työmääräarviot ja riskianalyysin. Esiselvityksen päätteeksi asiakkaalla on mahdollisuus kilpailuttaa varsinainen toteutusprojekti.