Varaamo

Tilojen ja resurssien varaus- ja hallintajärjestelmä.

Varaamon avulla hallitset ja tarjoat varattavaksi tiloja sekä muita resursseja

Varaamon avulla yritys tai fiksu kaupunki voi tarjota tiloja sekä muita resursseja (esim. laitteita ja harrastevälineitä) käyttöön maksua vastaan tai veloituksetta. Se mahdollistaa tilojen ja resurssien hallinnoinnin sekä varaamisen.

Järjestelmä tukee erilaisia teemoja ja ulkoasuja, ja voidaan muutenkin mukauttaa tarvetta vastaavaksi. Siihen voidaan yhdistää erilaisia tunnistautumistapoja, kuten kirjautuminen kirjastokortilla, Facebook-tunnuksilla tai perinteisellä tunnuksella ja salasanalla.

Varaamo Metatavu

Näin se hoituu

Resurssin lisääminen

Tarjoaja lisää varattavan resurssin Respa-palvelussa. Resurssille voidaan määrittää monipuolisesti erilaisia tietoja ja ominaisuuksia, kuten tyyppi, aukioloajat, sijainti ja paljon muuta.

 

Resurssien haku

Käyttäjä voi hakea resursseja Varaamo-palvelun kautta. Hakua voidaan suodattaa esimerkiksi käyttötarkoituksen ja toimipisteen mukaan. Varaus voidaan tehdä Respassa annettujen määritysten mukaisina ajanjaksoina. Varaus voi vaatia Respassa annettujen määritysten perusteella vahvistuksen, tai se voi olla suoraan asiakkaan varattavissa ilman erillistä vahvistusta tarjoajalta.

 

Varauksien tarkastelu

Varaukset ovat nähtävissä käyttäjän omissa varauksissa Varaamossa. Varauksen peruminen voidaan määrittää Respassa vaatimaan vahvistus resurssin tarjoajalta.

Varaamon, tilojen varaus

Konepellin alunen

Identiteetin- ja pääsynhallinta

Varaamo hyödyntää Keycloakin identiteetin- ja pääsynhallintaa. Sen avulla voidaan kytkeä useita erilaisia tunnistautumistapoja ja identiteettejä. Esimerkiksi, Koha-integraation avulla tiloja voi varata kirjastokortin avulla.

Respa

Respa on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva varausrajapinta, jonka avulla resurssit ja niiden ominaisuudet voidaan määritellä ja tarjota haettavaksi ja varattavaksi.

Varaamo

Varaamo on loppukäyttäjälle näkyvä käyttöliittymä, jonka kautta asiakas voi hakea ja varata Respassa listattuja resursseja, kuten tiloja, laitteita ja harrastusvälineitä.

Ota yhteyttä

Jere Lauha

toimitusjohtaja | CEO
[email protected]
+358 44 2909 201

Mikko Lampi

liiketoiminta- ja kehitysjohtaja | CBDO
[email protected]
+358 50 3211 859