Toimitusketjun hallinnan kehittäminen

Toteutimme Pakkasmarjalle mobiilisovelluksen ja rajapintapalvelut, jotka mahdollistivat mm. viestinnän ja sopimuksien digitalisoimisen. Toimitusennusteiden, toimituksien ja sopimuksien osalta järjestelmä on integroitu toiminnanohjausjärjestelmään (SAP).

Toimintaa tehokkaammaksi

Pakkasmarjan tarve toiminnan kehittämiseen lähti heidän havainnosta, että muutaman henkilön on mahdotonta pitää hyvää huolta yli 250:n sopimusviljelijän asioista varsinkaan sesonkiaikaan, kun kaikki tapahtuu yhtä aikaa, nyt ja heti. Jos Pakkasmarjan päässä on pari henkilöä ja toisessa yli 250, se tarkoittaa, että nämä pari ovat aamusta iltaan puhelimessa ja silti jonossa on lukuisia viljelijöitä. Viljelijäsopimukset tehtiin paperilla vuosittain kahtena kappaleena ja allekirjoitusten takia niitä läheteltiin postissa edes takaisin. Käytössä ollut tekstiviestipalvelu oli kätevä, mutta yksisuuntainen.

Metatavun avulla lähdettiin hakemaan ratkaisua, jolla toiminnot voitaisiin digitalisoida.

 

Mitä tehtiin?

Viestit taskuun

Pakkasmarjan mobiilisovelluksen ensimmäiseen versioon toteutettiin viestipalvelu, jonka avulla satokauden puhelinruuhkaa saatiin pienennettyä. Viestipalvelun avulla kommunikointi helpottui ja marjanviljelijät pystyivät viestimään Pakkasmarjan suuntaan vaikka keskeltä mansikkapeltoa.

Sopimukset pilveen

Ensimmäisen version jälkeen mobiilisovellukseen lisättiin toiminto, jonka avulla viljelysopimukset neuvoteltiin ja allekirjoitettiin sähköisesti. Aiemmin sopimusneuvottelut oli hoidettu kirjeitse, joka oli aikaa vievää. Nyt sopimukset saatiin heti voimaan ja niiden tiedot siirrettyä toiminnanohjausjärjestelmään (SAP).

Jatkokehitys

Sovellusta on kehitetty jo yli neljä vuotta. Vuosittain on lisätty uusia ominaisuuksia ja paranneltu vanhoja. Nykyään sovelluksen kautta viljelijät voivat tehdä toimitusennusteita ja Pakkasmarja näkee omasta hallintanäkymästään paljonko vastaanottokapasitetti on ja pystyy ohjaamaan toimitusmääriä.

”Metatavu valikoitui yhteistyökumppaniksemme, koska huomasimme, että meidän ei tarvitse olla digitaalisen maailman osaaja voidaksemme keskustella Metatavun tekijöiden kanssa. Kaverit puhuvat kanssamme samaa kieltä, ovat joustavia ja kaikki mitä sovitaan, pätee. Ollaan yhteistyöhön tosi tyytyväisiä.”

Matti Leinonen, Pakkasmarjan toimitusjohtaja

Ota yhteyttä

Jere Lauha

toimitusjohtaja | CEO
[email protected]
+358 44 2909 201

Mikko Lampi

kehitysjohtaja | Chief Business Development Officer
[email protected]
+358 50 3211 859