Konepajan käyttöasteen seuranta

Toteutimme Reiferille teollisuustason sensoreihin (Haltian) pohjautuvan IoT -ratkaisun, jonka avulla kerätään dataa tuotannosta. Ratkaisumme esikäsittelee datan ja siirtää sen asiakkaan tietovarantoon analytiikan ja raportoinnin käyttöön.

Tuotantodata käyttöön

Reifer on Kangasniemellä sijaitseva monipuolinen ja palveleva konepajayhtiö. Toteutimme Reiferille teollisuustason sensoreihin (Haltian) pohjautuvan IoT -ratkaisun, jonka avulla kerätään dataa tuotannosta. Ratkaisumme esikäsittelee datan ja siirtää sen asiakkaan tietovarantoon analytiikan ja raportoinnin käyttöön.

 

Pilviratkaisut - Metatavu Oy

Mitä tehtiin?

Sensorointi

Reiferin tuotantotilojen laitteet sensoroitiin Haltianin teollisuustason sensoreilla. Sensoreilla voidaan mitata esim. liikettä, lämpötilaa, magneettikenttää jne.  Sensoreiden asentaminen on helppoa ja ne muodostavat automaattisesti yhteyden gatewan kautta pilvipalveluun. Sensorit käyttävät MQTT -viestikanavaa kommunikointiin.

Datan jalostaminen

Sensoridataa kertyy todella paljon, joten Metatavu kehitti pilviympäristön laite- ja laiteryhmäkohtaiseen käsittelyyn ja suodatukseen. Asetuksia voi tarkastella ja hallita verkkopohjaisen hallintakäyttöliittymän avulla. Datan jalostamisen jälkeen se siirretään Reiferin omaan raportointijärjestelmään.

Käyttökohteet

IoT-sensoreita voidaan hyödyntää missä tahansa kohteessa, josta halutaan mitata ja kerätä dataa.

“Reifer Oy halusi seurata tuotantokoneidensa käyttöastetta tehostaakseen tuotantonsa ohjattavuutta ja kapasiteettia. Yhteisessä hankkeessa Metatavu toteutti hankittujen IoT -antureiden datakeruun ja siirron Reiferin palvelimelle.  Metatavu onnistui sekä ohjelmiston toteutuksessa että olemaan opastavana asiantuntijana Reiferin suuntaan uuden teknologian käyttöönotossa.”

Lassi Otranen, Reiferin toimitusjohtaja

Ota yhteyttä

Jere Lauha

toimitusjohtaja | CEO
[email protected]
+358 44 2909 201

Mikko Lampi

liiketoiminta- ja kehitysjohtaja | CBDO
[email protected]
+358 50 3211 859