Elämyksellinen Valon Kaupunki taskussasi – Metatavun suunnittelema mobiilisovellus toi tapahtuman lähemmäksi vierailijoita

Metatavu toteutti Jyväskylän kaupungille mobiilisovelluksen, joka teki Valon Kaupunki -tapahtumasta entistä elämyksellisemmän ja saavutettavamman. Sovellus esittelee pysyvät ja tapahtuma-aikaiset valaistuskohteet karttapohjaisessa näkymässä, listaa yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut ja tarjoaa mahdollisuuden osallistua somehaasteisiin. 

Lähtökohta

Tavoitteena oli kehittää mobiilisovellus, joka parantaa Valon Kaupunki -tapahtuman saavutettavuutta ja luo käyttäjille lisäarvoa esittelemällä valaistuskohteet ja tapahtumasisällöt. Sovellus tarjoaa kaupunkilaisille ja vierailijoille helpon tavan tutustua tapahtumaan ja osallistua siihen monipuolisesti.

Toimenpiteet

Projekti aloitettiin tiiviissä yhteistyössä Jyväskylän Kaupungin kanssa, jotta pystyimme ymmärtämään heidän tarpeensa ja tavoitteensa sovelluksen suhteen. Metatavu vastasi sovelluksen suunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta, varmistamalla sen, että sovellus on käyttäjäystävällinen ja tarjoaa rikkaan käyttökokemuksen.

Lopputulos

Valon Kaupunki -sovellus tarjoaa käyttäjille kattavan ja interaktiivisen alustan tapahtumaan osallistumiseen. Sovellus yhdistää karttapohjaisen näkymän, kohdelistaukset, ja yhteistyökumppaneiden edut, tuoden Valon Kaupunki -tapahtuman elävästi esille ja tarjoten kävijöille ainutlaatuisen tapahtumaelämyksen.

Metatavun mobiilisovellus tuo Valon Kaupunki -elämykset suoraan käyttäjän käsiin – intuitiivinen ratkaisu tekee tapahtumasta saavutettavamman ja osallistavamman kuin koskaan aiemmin.

Monipuolinen kirjautuminen

Rakensimme turvallisen ja helppokäyttöisen kirjautumisjärjestelmän, joka tukee sekä pankkitunnistautumista että biometrisiä tunnistusmenetelmiä. Näin mahdollistamme nopean ja vaivattoman pääsyn terveyspalveluihin kaikille käyttäjille.

Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä

Lääkärikeskus Ikioma tarvitsi mobiilisovelluksen, joka parantaa sähköisten palveluiden käyttöä ja saavutettavuutta. Sovelluksen suunnittelussa ja toteutettavuuden arvioinnissa kaivattiin asiantuntija-apua, jotta voidaan varmistaa teknisten vaatimusten täyttyminen ja integraation sujuvuus.

Kattava terveystietojen hallinta

Loimme sovellukseen selkeän käyttöliittymän, joka tarjoaa nopean pääsyn laboratoriotuloksiin, rokotustietoihin ja lääketieteellisiin raportteihin. Käyttäjät voivat vertailla tuloksia, tulostaa ne PDF-muodossa ja ottaa yhteyttä lääkäriin suoraan sovelluksesta. Tämä parantaa palvelun saavutettavuutta ja tekee terveystietojen hallinnasta vaivatonta.

“Esiselvitystyö sujui hyvässä yhteistyössä keskustellen ja asioita yhdessä ideoiden. Projektissa otettiin hyvin huomioon sote-alan viranomaismääritykset, kuten järjestelmän luokitus- ja rekisterinpitoasiat. Yhteydenpito potilastietojärjestelmän toimittajaan sujui omatoimisesti, meiltä vaadittiin usein vain kuittaus asiaan. Saimme realistisia ja asianmukaisia ehdotuksia, joiden mukaan pystyimme suunnittelemaan jatkoa. Toiminta oli hyvin läpinäkyvää. Perusteellisen esiselvityksen pohjalta päädyimme jatkamaan projektia kohti Ikioman mobiilisovelluksen kehittämistä. Esiselvityksen asioita pystyttiin hyödyntämään projektin edetessä ja pääsimme suoraan asian ytimeen.”
Anu Kukkola
Ikioman palvelupäällikkö