Blogi

Nautinnollisia lukuhetkiä – inspiroidu, innostu ja kasvata osaamistasi Metatavun asiantuntijanäkemyksillä!

Metatavu panostaa kasvuun - Mikko Lampi toimitusjohtajaksi

Metatavu on kasvanut hyvää vauhtia ja sitä vahvistamaan Mikko Lampi siirtyy Metatavun toimitusjohtajaksi 1.11.2023. Tavoittelemme jatkossakin menestystä, kasvua ja haluamme olla asiakkaillemme paras digitalisaatiokumppani. Me haluamme rakentaa Metatavun näköisen tulevaisuuden.

9.10.2023

Lue lisää

Vaatimusmäärittely: Mitä se tarkoittaa ja miksi se on tärkeä osa projektin onnistumista?

20.8.2023

Lue lisää

Visuaalisen prototyypin merkitys tuotekehityksessä: Miksi se on välttämätön vaihe?

4.7.2023

Lue lisää

IT-alan osuus maailman energiankulutuksesta kasvaa jatkuvasti

Digitaalisella teknologialla saadaan tänä päivänä aikaan huomattavia säästöjä eri toimialoilla. Tilanne on kuitenkin paradoksaalinen, sillä IT-ala itsessään kuluttaa kasvavia määriä energiaa – noin 10 % maailman energiankulutuksesta lankeaa tällä hetkellä IT-alan vastuulle. Millä keinoin softayritys voi pienentää hiilijalanjälkeään?

11.12.2022

Lue lisää

Konttiteknologiat tuovat rahtikonttien hyödyt IT-ympäristöihin

Konttiteknologiat ovat standardoituja ympäristöjä, joissa sovellusten osia voidaan ajaa, ylläpitää, kehittää ja siirrellä omina yksiköinään. Kontit toimivat siis käytännössä rekoilla ja rahtilaivoilla kuljetettavien rahtikonttien tavoin – tiettyä sisältöä saadaan siirreltyä ympäriinsä kätevästi ilman tarvetta purkaa konttia eri vaiheissa. 

8.12.2022

Lue lisää

No-code- ja low-code-ratkaisut mahdollistavat sovellusten kehityksen joko vähällä käytännön koodauksella tai täysin ilman

No-code- ja low-code-kehitysalustat tarjoavat mahdollisuudet kehittää ja muokata sovelluksia joko perinteistä vähemmällä työllä tai jopa täysin ilman varsinaista koodin kirjoittamista. Milloin no-codella tai low-codella rakennettua alustaa kannattaa harkita?

17.11.2022

Lue lisää

GitHub Copilot: koneoppimisen hyödyt nykypäivän ohjelmoinnissa

Koneoppimisella pyritään helpottamaan ohjelmointia sen omaksuman suuren datamäärän sekä ohjelmistokehittäjän aiemman toiminnan perusteella. Millaiset edellytykset koneoppimisella on helpottaa jokapäiväistä ohjelmointityötä?

15.11.2022

Lue lisää

Funktionaalinen ohjelmointi hyödyllisenä osana koodaajan työkalupakkia

Funktionaalisen ohjelmoinnin käytänteet ovat yleistymässä softakehityksen alalla, ja funktionaalisen paradigman osaajille onkin tarvetta yhä useammissa kotimaisissa ohjelmointialan yrityksissä. Tässä blogitekstissä tutustumme funktionaaliseen ohjelmointiin sekä avaamme, mitä hyötyjä se tuo nykypäivän koodaukseen. 

8.11.2022

Lue lisää

Uuden sovelluksen tekeminen - päämääränä tavoitteiden mukainen ja selkeä käyttökokemus

Kun sovelluksen tekemistä suunnitellaan, aloitetaan prosessi keskittymällä käyttäjän näkökulmaan ja kokemukseen. Lue, mistä käyttökokemuksen suunnittelu koostuu ja miksi siihen kannattaa panostaa.Sovelluksen tekeminen alkaa käyttökokemuksestaSovelluksen käytettävyys on yksi olennaisimpia tekijöitä siinä, kuinka moni käyttäjistä haluaa palata sovelluksen pariin myös ensimmäisen käyttökerran jälkeen.

4.11.2022

Lue lisää

Toimisto
Hallituskatu 7 A, 2 krs.
50100 Mikkeli

Laskutusosoite
003727718223
välittäjätunnus BAWCFI22
[email protected]