Tehokkuutta ja sujuvaa arkea logistiikkaan – Metatavun kehittämä moderni toiminnanohjausjärjestelmä VP-Kuljetukselle

VP-Kuljetus Oy tarvitsi modernin toiminnanohjausjärjestelmän elintarvike- ja pakastekuljetuksiin. Metatavu kehitti räätälöidyn MVP-ratkaisun, joka paransi ajojärjestelyitä ja käyttäjäkokemusta ketterän kehitysmallin ja avoimen lähdekoodin avulla. Lopputuloksena on sujuvampi työnkulku, parempi työntekijöiden tyytyväisyys ja vähemmän teknisiä häiriöitä.

Lähtökohta

Tarvittiin toiminnanohjausjärjestelmä, joka yhdistää tehokkaan logistiikan hallinnan ja erinomaisen käyttäjäkokemuksen. Tavoitteena oli kehittää ratkaisu, joka integroituu saumattomasti alan keskeisiin järjestelmiin, kuten Inex Partners ja Meira Nova, sekä tukee kaikkia liiketoiminnan keskeisiä toimintoja laskutuksesta ajojärjestelyihin.

Toimenpiteet

Tarpeisiin vastattiin suunnittelemalla räätälöity toiminnanohjausjärjestelmä, joka hyödyntää ketterän kehityksen ja avoimen lähdekoodin parhaita käytäntöjä. MVP-ratkaisu mahdollisti järjestelmän nopean käyttöönoton ja iteratiivisen kehittämisen, joka keskittyi erityisesti käyttäjäkokemuksen optimointiin. Järjestelmästä tuli työntekijöille helppokäyttöinen työkalu, joka minimoi teknologian aiheuttamat häiriöt ja parantaa työn sujuvuutta.

Lopputulos

Uusi järjestelmä on parantanut työntekijöiden tyytyväisyyttä ja tehokkuutta merkittävästi. Metatavun suunnittelema järjestelmä on niin intuitiivinen, että työntekijät voivat keskittyä olennaiseen – sujuvaan ja tehokkaaseen logistiikan hallintaan. Tämä projekti ei ainoastaan täyttänyt VP-Kuljetuksen odotuksia, vaan nosti yrityksen toiminnanohjauksen täysin uudelle tasolle.

Metatavun räätälöity toiminnanohjausjärjestelmä – vie logistiikkasi uudelle tasolle tehokkuuden, sujuvuuden ja ensiluokkaisen käyttäjäkokemuksen avulla, ilman teknisiä häiriöitä.

Monipuolinen kirjautuminen

Rakensimme turvallisen ja helppokäyttöisen kirjautumisjärjestelmän, joka tukee sekä pankkitunnistautumista että biometrisiä tunnistusmenetelmiä. Näin mahdollistamme nopean ja vaivattoman pääsyn terveyspalveluihin kaikille käyttäjille.

Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä

Lääkärikeskus Ikioma tarvitsi mobiilisovelluksen, joka parantaa sähköisten palveluiden käyttöä ja saavutettavuutta. Sovelluksen suunnittelussa ja toteutettavuuden arvioinnissa kaivattiin asiantuntija-apua, jotta voidaan varmistaa teknisten vaatimusten täyttyminen ja integraation sujuvuus.

“Esiselvitystyö sujui hyvässä yhteistyössä keskustellen ja asioita yhdessä ideoiden. Projektissa otettiin hyvin huomioon sote-alan viranomaismääritykset, kuten järjestelmän luokitus- ja rekisterinpitoasiat. Yhteydenpito potilastietojärjestelmän toimittajaan sujui omatoimisesti, meiltä vaadittiin usein vain kuittaus asiaan. Saimme realistisia ja asianmukaisia ehdotuksia, joiden mukaan pystyimme suunnittelemaan jatkoa. Toiminta oli hyvin läpinäkyvää. Perusteellisen esiselvityksen pohjalta päädyimme jatkamaan projektia kohti Ikioman mobiilisovelluksen kehittämistä. Esiselvityksen asioita pystyttiin hyödyntämään projektin edetessä ja pääsimme suoraan asian ytimeen.”
Anu Kukkola
Ikioman palvelupäällikkö