Palvelumuotoilu, selvitykset ja kokeilut

Tutkimme ja muotoilemme ratkaisuja ongelmiin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Tuotamme mm. visuaalisia prototyyppejä, nopeita kokeiluja ja tietoa päätöksenteon tueksi. Autamme ymmärtämään digitaalista maailmaa ja hallitsemaan softan hankkimiseen ja kehittämiseen liittyviä riskejä.

Ota yhteyttä

Tiedolla ohjattua suunnittelua ja tekemistä

Päätökset kannattaa perustaa ymmärrykseen ja tietoon. Räätälöidyn softan kehittäminen ei ole ilmaista. Sen vuoksi kannattaakin ensin tutkia tarvetta ja  ratkaisuvaihtoehtoja huolellisesti. Me autamme selvittämään, miten käsillä oleva haaste tai mahdollisuus kannattaa ottaa haltuun. Hahmottelemme, miten ratkaisu voitaisiin tehdä sekä miltä se näyttää ja tuntuu. Ja mikä tärkeintä, tuomme päivänvaloon tietoa siitä, millainen ratkaisu kannattaa kehittää – vai kannattaako sittenkään.

Usein haasteet, toimintaympäristöt ja käyttäjien tarpeet ovat monimutkaisia ja muuttuvat ajan kanssa. On yhä vaikeampaa määritellä ennakkoon, millainen jonkin ratkaisun pitää olla nyt ja tulevaisuudessa. Suosittelemmekin lähestymistavaksi nopeita kokeiluja, teknologiademoja ja visuaalisia prototyyppejä. Niiden avulla voidaan selvittää käyttäjätarpeita, keskeisiä vaatimuksia ja koetella teknologian rajoja. Voimme esimerkiksi tutkia olisiko tekoäly jo riittävän kypsä sovellettavaksi tai selvittää, miten käyttäjät kokevat suunnitellun käyttöliittymän jo ennen kuin sen koodaamiseen tarvitsee uhrata euroakaan rahaa.

Ketterän selvityksen hyödyt

Keskeinen hyöty ketterästä selvityksestä on, että se korvaa formaalin määrittelyn tarvetta vastaavalla tiedolla, tuottaa yhteisen ymmärryksen tavoitetilasta ja auttaa jäsentämään lopputulosta tavalla, joka hyödyttää ratkaisun toteutusta. Käyttöliittymäprototyyppi on paljon parempi määrittely kuin taulukko ominaisuuksista tai vuokaavio. Se mahdollistaa käyttäjien osallistamisen ja vastaa enemmän lopputulosta ja todellisuutta.

Palvelumuotoilu

Ota yhteyttä

Mikko Lampi

toimitusjohtaja | CEO
[email protected]
+358 50 3211 859

Jere Lauha

kaupallinen johtaja | CCO
[email protected]
+358 44 2909 201

Toimisto
Hallituskatu 7 A, 2 krs.
50100 Mikkeli

Laskutusosoite
003727718223
välittäjätunnus BAWCFI22
[email protected]